Laatste nieuws

Natuur Spuimonding West volledig onder getij
Het natuurgebied Spuimonding West in de gemeente Bernisse wordt vanaf 28 oktober aangesloten op de rivier Het Spui dat nabij deze plek uitmondt in het Haringvliet. De werkzaamheden nemen tien dagen in beslag.

Lees meer ›

Wolvenpolder geopend
Op 25 mei 2014 opende Deltanatuur de Wolvenpolder, een robuust en waterrijk natuur- en recreatiegebied op de rand van Spijkenisse. De Wolvenpolder maakt onderdeel uit van het nieuwe 140 hectare grote natuur-en recreatiegebied de Uitwaayer.

Lees meer ›

Nieuw Zeearend nest in Tongplaat; Deltanatuur werkt!
De voormalige Landbouwpolder Tongplaat in de Biesbosch is niet voor niets omgetoverd tot natuur. De in ons land uiterst zeldzame Zeearend heeft nu een tweede broedpaartje in de Biesbosch en de wieg stond vlakbij de Tongplaat! En dat terwijl Deltanatuur de Tongplaat eigenlijk nog maar net van gedaante heeft laten wisselen. De natuur is er nog maagdelijk.

Lees meer ›

Makers megastoelen slagen met vlag en wimpel
De makers van de megastoelen in de Wolvenpolder zijn met vlag en wimpel geslaagd. Op 2 juli ontvingen alle negen leerlingen hun VMBO-kader diploma bouwtechniek. Ook projectleider Janneke Govers van Deltanatuur was aanwezig. Zij feliciteerde en bedankte hen voor hun inzet voor de megastoelen. "Een resultaat waar we trots op zijn!"

Lees meer ›

Deltanatuur is een project van de provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Project selecteren

Aanmelden nieuwsbrief

Klik hier om aan te melden voor onze nieuwsbrief

Uitgelichte projecten

Wolvenpolder
Op een steenworp van de bebouwing van Spijkenisse staat u opeens midden in de natuur.
Lees meer ›

Spuimonding West
Een nog te ontwikkelen natuurgebied dat straks aansluit op de Beninger Slikken. Verschillende recreatie- mogelijkheden krijgen straks een plaats in het gebied, zoals wandelen en fietsen.
Lees meer ›

Van Biesbosch tot aan Noordzee

Deltanatuur biedt ruimte. Ruimte voor water, ruimte voor natuur, ruimte voor de mens. Op veel plaatsen in de Zuid-Hollandse en Noord-Brabantse Delta is dat te merken. Soms alleen 'op papier', vaak is het te merken aan 'werk in uitvoering'. En op steeds meer plaatsen is Deltanatuur ook te beleven. Op deze pagina staan:

Projecten die gereed zijn
Projecten in uitvoering
Projecten in voorbereiding