Laatste nieuws

Opening Spuimonding West
Op zaterdag 12 april opende wethouder Wim Kruikemeier van de gemeente Bernisse samen met projectleider Janneke Govers van de provincie Zuid-Holland het nieuwe natuurgebied Spuimonding West aan het Haringvliet bij Zuidland. Enkele honderden mensen bezochten de publieksdag.

Lees meer ›

Kom ook naar de eindconferentie van Balance
Op 24 april tijdens de BALANCE slotconferentie laten drie spraakmakende deskundigen hun licht schijnen over natuur dichtbij de stad. Ze kruisen eerst verbaal de degens om daarna samen met u tot een synthese komen. Is dat Europees en nationaal belastinggeld voor natuur wel goed besteed?

Lees meer ›

Open dag Spuimonding West 12 april
Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor de opening van het nieuwe Deltanatuurgebied Spuimonding West in Zuidland.

Lees meer ›

In de natuur zit je goed, ook voor kunst
In het nieuwe natuurgebied de Uitwaayer komt een aantal megastoelen te staan. In het deel van de Wolvenpolder. Het zijn uitzichtpunten en uitrustpunten. Door hun omvang zijn ze al indrukwekkend, maar ze worden nog bijzonderder. Op de rugleuning komt namelijk een kunstwerk en dat kunstwerk kan van u zijn. Een deskundige jury en het publiek uit Spijkenisse bepalen uiteindelijk welke kunstwerken gekozen worden. Het kunstwerk mag een bestaand werk zijn of speciaal voor de wedstrijd gemaakt zijn en staat in het teken van het thema ‘In de natuur zit je uit de kunst!'.

Lees meer ›

Win een fotoshoot met de eerste megastoel voor Wolvenpolder
De Wolvenpolder wordt een afwisselend natuurgebied nabij de woonwijk Maaswijk in Spijkenisse. In het gebied komen straks grote houten stoelen te staan die door leerlingen van het Penta College de Oude Maas zijn gemaakt. Aanstaande zaterdag 14 december kunt u in het winkelcentrum ABC-complex in Spijkenisse voor het eerst plaats nemen op zo'n megastoel. Een professionele fotograaf portretteert een ieder die plaats neemt en maakt kans op een professionele fotoshoot. Om 10 uur klimmen de wethouders Christel Mourik en Jan Willem Mijnans als eerste op de stoel.

Lees meer ›

Deltanatuur is een project van de provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Project selecteren

Aanmelden nieuwsbrief

Klik hier om aan te melden voor onze nieuwsbrief

Uitgelichte projecten

Wolvenpolder
Op een steenworp van de bebouwing van Spijkenisse staat u straks midden in de natuur.
Lees meer ›

Spuimonding West
Een nog te ontwikkelen natuurgebied dat straks aansluit op de Beninger Slikken. Verschillende recreatie- mogelijkheden krijgen straks een plaats in het gebied, zoals wandelen en fietsen.
Lees meer ›

Van Biesbosch tot aan Noordzee

Deltanatuur biedt ruimte. Ruimte voor water, ruimte voor natuur, ruimte voor de mens. Op veel plaatsen in de Zuid-Hollandse en Noord-Brabantse Delta is dat te merken. Soms alleen 'op papier', vaak is het te merken aan 'werk in uitvoering'. En op steeds meer plaatsen is Deltanatuur ook te beleven. Op deze pagina staan:

Projecten die gereed zijn
Projecten in uitvoering
Projecten in voorbereiding